SI
Pridobi ponudbo
Sledenje pošiljkam
Pridobi ponudbo
Brexit

Prehodno obdobje, ki je bilo določeno v sporazumu o izstopu, ki sta ga podpisali Evropska unija in Združeno kraljestvo, se zaključuje. 
1.1.2021 prinaša spremembe v poslovanju z Združenim kraljestvom.


BREXIT: STE PRIPRAVLJENI NA KONEC PREHODNEGA OBDOBJA?

Leto 2020 se bliža h koncu in s tem tudi prehodno obdobje, ki je bilo določeno v sporazumu o izstopu, ki sta ga podpisali EU in Združeno kraljestvo. Skladno s tem, se to prehodno obdobje zaključuje z 31.12.2020.

Od 1. januarja 2021 se bodo za vse blago, ki iz Združenega kraljestva vstopa na carinsko območje EU ali iz tega carinskega območja izstopa v Združeno kraljestvo, uporabljale carinske formalnosti, ki jih zahteva zakonodaja EU. To pomeni, da bo potrebno pri poslovanju z Združenim kraljestvom opraviti enake carinske formalnosti, kot veljajo za katero koli drugo državo, ki ni članica EU.

POŠILJKE BO POTREBNO CARINITI

Pri organizaciji vaše dobavne verige vas prosimo, da upoštevate daljše časovne okvire, ki so posledica dodatnih mejnih kontrol ter carinskih formalnosti in postopkov pri uvozu in izvozu blaga.

V Intereuropi skrbno spremljamo dogajanje okoli Brexita in skrbimo, da bodo vaše pošiljke tudi po zaključku prehodnega obdobja nemoteno, zanesljivo in varno poslane v Združeno kraljestvo ali odpremljene iz Združenega kraljestva. Za zagotovitev nemotenega poslovanja po 1.1.2021 svetujemo, da že danes razmišljate o tem, da boste potrebovali špediterja, ki bo za vas opravil carinske postopke ob uvozu pošiljk v Slovenijo ali izvozu blaga iz Slovenije. Za vas lahko vse te storitve izvedemo v Intereuropi.

Prosimo vas tudi, da se pogovorite s svojimi poslovnimi partnerji v Združenem kraljestvu in preverite, ali so pripravljeni na 1.1.2021.

TU SMO ZA VAS

Za vas hitro in kvalitetno opravimo carinske postopke:

  • storitve uvoza, izvoza, tranzita
  • izdaja T2L dokumenotv
  • odpiranje in zapiranje TIR karnetov
  • pripravo intrastat poroči
  • drugo.


Obrnite se na Intereuropo in za vas bomo izvedli vse te storitve.

Dosegljivi smo na naslovu: carina@intereuropa.si ali v vam najbližji enoti Intereurope.

ODPREME POŠILJK V ZBIRNEM PROMETU

Intereuropa bo izvedla zadnjo letošnjo zbirno odpremo iz Velike Britanije v petek, 18.12.2020, kar pomeni, da moramo vaše naročilo za prevoz prejeti najkasneje do 15.12.2020, če naj bo pošiljka odpremljena v Slovenijo še v letošnjem letu. Zadnja letošnja zbirna odprema iz Slovenije za Veliko Britanijo pa bo 11.12.2020.

Zaradi vseh zgoraj omenjenih sprememb se v januarju pričakuje zastoje tovornjakov pri vstopu in izstopu v Veliko Britanijo, kar bo lahko imelo vpliv tudi na stroške izvajanja prevozov.