SI
Pridobi ponudbo
Sledenje pošiljkam
Pridobi ponudbo
Kemikalije in goriva
Celovito podporo blagovnim tokom surovin in polproizvodov kemične in naftne industrije v uvozu, izvozu in tranzitu izvajamo na osnovi razvoja zaporednega kombiniranega transporta in spremljajočih storitev fiskalnega zastopanja ter carinjenja na celotni oskrbni verigi.

Intereuropa ima znanje na področju upravljanja specializiranih oskrbovalnih verig v naftni in kemični industriji. Imamo več desetletij izkušenj na področju organizacije pomorskega, kopenskega in zračnega prevoza nevarnega blaga. Združujemo logistične postopke s pomočjo svojih specializiranih skladišč, primernih za skladiščenje nevarnega blaga. Poleg tega smo za svoja skladišča prejeli certifikata SQAS in SEVESO. Imamo znanje na področju pretovarjanja nafte, kemikalij in gnojil preko pristanišč v Jadranskem morju. Naša specializirana ekipa ima vse potrebne certifikate, zaposleni pa se redno usposabljajo za pretovarjanje nevarnega blaga. 

ORGANIZACIJA OSKRBOVALNE VERIGE

Intereuropa organizira oskrbovalno verigo "od vrat do vrat" za naftno in kemično industrijo ter industrijo gnojil. V tej industriji sta v logistiki varnost in učinkovitost najpomembnejši. Zato Intereuropa s svojimi usposobljenimi in izkušenimi zaposlenimi ponuja specifične logistične rešitve za posamezno industrijo. Organiziramo:

  • cestni prevoz za celotne naklade (FTL) in zbirni prevoz (LTL) za različne skupine v skladu z evropskim sporazumom o mednarodnem cestnem prevozu nevarnega blaga (ADR),
  • prevoz po morju s tankerji za tekoči tovor ter z nabavnim in prodajnim kontejnerskim prevozom polnih nakladov (FCL) in zbirnih pošiljk (LCL),
  • letalski prevoz za tovor, ki vsebuje nevarne snovi (DGR), s pomočjo osebja, ki ima dovoljenje in ravna v skladu s predpisi IATA DGR (Predpisi o nevarnem blagu Mednarodnega združenja letalskih prevoznikov),
  • železniški prevoz s pomočjo svojega specializiranega podjetja za železniške prevoze.

Združujemo različne specializirane storitve za celovite (end-to-end) logistične rešitve. To dosegamo z upravljanjem namenskih skladiščnih zmogljivosti v svojih skladiščih. Na podlagi tega svojim strankam zagotavljamo vse storitve.

SKLADIŠČENJE NEVARNEGA BLAGA

Intereuropa upravlja različna skladišča za skladiščenje in pretovarjanje kemikalij in drugega nevarnega blaga. Upravljamo specializirana skladišča v Sloveniji in v drugih državah jugovzhodne Evrope. Organizirana je celotna oskrbovalna veriga od prevzema blaga pri dobavitelju do skladiščenja po meri, priprave naročil do varne dobave nevarnega blaga prejemniku.

Omogočamo skladiščenje nevarnega blaga v treh krajih v Sloveniji: v Mariboru, Celju in na Jesenicah. Namenske zmogljivosti za skladiščenje nevarnega blaga imamo tudi na Hrvaškem (v Zagrebu) ter v Srbiji (v Beogradu). Skupna zmogljivost presega 12.000 paletnih mest. Naša skladišča so opremljena s sistemom za odkrivanje požara in alarmnim sistemom ter deloma s sistemom za samodejno gašenje požara (CO2).

OGLEJTE SI TUDI

LOKACIJE

KONTAKTIRAJTE NAS

Izberi prejemnika*: