SI
Pridobi ponudbo
Sledenje pošiljkam
Pridobi ponudbo
Novice
Novice so namenjene vsem tistim, ki želijo spremljati informacije o poslovanju Intereurope.
Koper, 13. 12. 2010

Podpisana pogodba o najemu dolgoročnega sindiciranega kredita

Družba Intereuropa d.d. je s sindikatom petih bank podpisala pogodbo za najem dolgoročnega sindiciranega kredita, ki je v celoti namenjen refinanciranju finančnih obveznosti družbe Intereuropa d.d.
Preberi več
Koper, 19. 11. 2010

Devetmesečni rezultati poslovanja koncerna Intereuropa

Na svoji 6. seji je nadzorni svet družbe Intereuropa d.d. obravnaval poročilo uprave o poslovanju koncerna Intereuropa v obdobju januar-september 2010, v katerem je koncern dosegel čiste prihodke od prodaje v višini 139,7 mio EUR, izid iz poslovanja na ravni 8,2 mio EUR ter minimalni čisti dobiček v višini 33 tisoč EUR
Preberi več
17. 5. 2010

ECU-LINE odpira vrata tudi v SLOVENIJI

Mednarodno podjetje Ecu-Line N.V. s sedežem v Antwerpnu Belgija je bilo ustanovljeno leta 1987 v Antwerpnu z namenom, da špediterski industriji kot nevtralni operater NVOCC ponudi storitve na področju pomorskih zbirnikov (LCL less than container load). Takrat je bila to nova tržna niša, filozofija in poslanstvo, katero je še dan danes osnova delovanja celotne skupine Ecu-Line.
Preberi več
12. 5. 2010

Interagent d.o.o. sklenil novo agencijsko pogodbo z ladjarjem CSAV

Pomorska agencija INTERAGENT d.o.o., ki deluje v okviru koncerna Intereuropa, je uspešno nadgradila dolgoletno poslovno sodelovanje s kontejnerskim ladjarjem CSAV Norasia in v mesecu aprilu podpisala novo agencijsko pogodbo s čilskim kontejnerskim ladjarjem CSAV (Compania Sud Americana de Vapores) ter tako pridobila agencijo za vse tri ladjarje v grupaciji, to je CSAV, CSAV Norasia in Libra.
Preberi več
4. 5. 2010

Letno poročilo koncerna Intereuropa - 2009.

Nadzorni svet družbe Intereuropa d.d. je na svoji 3. seji dne 19. 04. 2010 sprejel revidirano Letno poročilo koncerna Intereuropa za poslovno leto 2009, skupaj z revizijskim poročilom pooblaščenega zunanjega revizorja družbe.
Preberi več
Koper, 3. 5. 2010

Intereuropa pridobila status pooblaščenega gospodarskega subjekta

Intereuropa je pridobila status pooblaščenega gospodarskega subjekta AEO (»Authorised Economic Operator«), ki ga je Evropska skupnost uvedla v okviru zagotavljanja varnosti mednarodne trgovine in pretoka blaga.
Preberi več
11. 3. 2010

Intereuropa v Srbiji generalni prodajni cargo agent (GSCA) Adrie Airways

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways ponovno vzpostavlja redno letalsko povezavo med Ljubljano in Beogradom, ki bo po novem potnike in tovor prevažala kar šestkrat tedensko, novostSlovenski letalski prevoznik Adria Airways ponovno vzpostavlja redno letalsko povezavo med Ljubljano in Beogradom.
Preberi več
Koper, 8. 12. 2009

Imenovanje prokurista uprave družbe Intereuropa d.d.

Zaradi odhoda člana uprave, pristojnega za finančno področje, je uprava družbe Intereuropa d.d. imenovala prokurista uprave, gospo Tatjano Vošinek Pucer, ki mandat nastopi z 14. decembrom 2009.
Preberi več
Koper, 16. 11. 2009

53. seja nadzornega sveta družbe Intereuropa d.d.

Nadzorni svet družbe Intereuropa je na svoji 53. seji obravnaval in sprejel poročilo uprave o poslovanju koncerna Intereuropa v obdobju devetih mesecev leta 2009, v katerem je koncern Intereuropa ustvaril 144,6 mio EUR čistih prihodkov od prodaje. Poslovni izid pred obrestmi, davki in amortizacijo (EBITDA) v obravnavanem obdobju znaša 11,3 mio EUR, čisti poslovni izid obdobja pa -5,4 mio EUR. Nadzorni svet je z mesta namestnika predsednika uprave družbe Intereuropa d.d. odpoklical Marka Jazbeca. Že naslednji teden se bo spremenila tudi sestava nadzornega sveta družbe Intereuropa d.d., saj je Svet delavcev družbe zaradi izteka mandata predstavnikov zaposlenih v nadzornem svetu izvolil nove člane nadzornega svetapredstavnike zaposlenih; Maksimiljan Babič, Nevija Pečar in Ljubo Kobale mandat nastopijo z dnem 19.11.2009.
Preberi več
Koper, 28. 8. 2009

Rezultati poslovanja koncerna Intereuropa ob polletju 2009

Na 51. redni seji je nadzorni svet družbe Intereuropa d.d. obravnaval in sprejel poročilo uprave o poslovanju koncerna Intereuropa v prvem polletju leta 2009, v katerem je koncern dosegel čiste prihodke od prodaje v višini 96,8 mio EUR in čisti poslovni izid obdobja v višini -3,1 mio EUR. Rezultati izkazujejo poslovanje v znamenju upada gospodarske aktivnosti in obsega svetovne trgovine, ki se mu bo koncern Intereuropa v prihodnje še bolj temeljito prilagajal z ukrepi v luči obvladovanja stroškov in čim prejšnjega doseganja ponovne rasti poslovanja.
Preberi več